Η αlphαtrust έχει υιοθετήσει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων

ως σύμβολο της φιλοδοξίας να αποτελεί πρότυπο καινοτομίας, ακρίβειας και πρωτοπορίας.

O Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι το αρχαιότερο γνωστόvεπιστημονικό όργανο (150 με 100 π.Χ.), o αρχαιότερος υπολογιστής, το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν, που δεν εμφανίζεται παρόμοιό του στα 1.300 επόμενα χρόνια.

Αποτελείται από 3 τμήματα με πλάκες και 32 μπρούτζινα γρανάζια που περιστρέφονται γύρω από 10 άξονες. Μέσω μαθηματικών υπολογισμών, το τεχνούργημα μπορούσε να απεικονίσει, προβλέποντας σε βάθος δεκαετιών, το ουράνιο στερέωμα, τις θέσεις του ήλιου και της σελήνης, τις φάσεις της σελήνης, ακόμα και εκλείψεις.

Περισσότερα για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων:

Περισσότερο φως στα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από Βρετανούς και Έλληνες επιστήμονες, Μάρτιος 2021

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/3rSbkQp

Dr. Brendan Foley, «Δώρα από τον Ποσειδώνα: Το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Dr. Brendan Foley, «Δώρα από τον Ποσειδώνα: Το ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Σπουδαία ευρήματα από τις νέες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.

Ξεκλείδωσαν τον μηχανισμό των Αντικυθήρων

Για πρώτη φορά σε «λειτουργία» ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Με ένα νέο, διαδραστικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων ανανεώνεται η έκθεση «Πλεύσις-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους» στο Μουσείο Ηρακλειδών, και ειδικότερα η ενότητα που είναι αφιερωμένη στον πιο σύνθετο μηχανισμό της αρχαιότητας.

"Το ναυάγιο των Αντικυθήρων: το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός."

Πριν από είκοσι έναν αιώνες, κατασκευάστηκε στην Ελλάδα ένας μηχανισμός εκπληκτικής ευφυΐας που μπορούσε να απεικονίσει,
προβλέποντας σε βάθος δεκαετιών, το ουράνιο στερέωμα, τις θέσεις του ήλιου και της σελήνης, τις φάσεις της σελήνης, ακόμα και εκλείψεις.

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Η επιτομή της Ελληνικής Φιλοσοφίας!

Ο Ξενοφών Μουσάς, Kαθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ομιλία του «Η υπογραφή των Πυθαγορείων στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και η Μουσική των Σφαιρών», κατά τη διάρκεια του 3ου Φιλοσοφικού Forum.

O Μηχανισμός των Αντικυθήρων πάει… Αφροδίτη

1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.

«Βούτηξαν» στα Αντικύθηρα για νέα ευρήματα

Η Google τιμά με doodle τον μηχανισμό των Αντικυθήρων

Μηχανισμός Αντικυθήρων

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας υπολογιστής 2000 χρόνων.