Κηφισιά, 25 Αυγούστου 2011

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 20 ΕΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 1ου ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ.: “ALPHA TRUST ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

20 χρόνια συμπληρώθηκαν στις 13 Αυγούστου από την έναρξη του αμοιβαίου κεφάλαιου ALPHA TRUST Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού (Άδεια Σύστασης: Απόφ. Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς 58546/Β737, ΦΕΚ 679/Β/8.8.1991).

Το παλαιότερο ιστορικά αμοιβαίο κεφάλαιο της διαχειρίστριας εταιρείας ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. παραμένει σταθερά  στην πρώτη θέση της κατηγορίας του από την έναρξή του στις 13/8/1991, έχοντας σημειώσει με στοιχεία της 13/8/2011 σωρευτική απόδοση 468,75% Σημ.. Αντίστοιχα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος βρισκόταν στα επίπεδα των 1000,6 μονάδων στις 13/8/1991 και στις 991,14 μονάδες στις 13/8/2011, παρουσίασε στην ίδια περίοδο αρνητική απόδοση της τάξεως του (-0,95)%.

Επιπρόσθετα, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει λάβει κορυφαίες αξιολογήσεις 4 και 5 αστέρων από τον διεθνή οίκο Morningstar®, ενώ έχει διακριθεί πολλάκις στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας των Μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων Ελλάδας.

Η επέτειος των 20 ετών του αμοιβαίου κεφαλαίου ALPHA TRUST Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δυναμική και επιτυχημένη 20ετή διαδρομή της ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ., η οποία τηρεί σταθερά και με συνέπεια, όλα αυτά τα χρόνια,  ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο διαχείρισης με μια σειρά από πρωτιές σε αποδόσεις και διακρίσεις στην ελληνική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.