Το πρώτο «Τηλεσκόπιο» της χρονιάς βλέπει πιο μακριά, ξεκινώντας με ανανεωμένο περιεχόμενο το δεύτερο έτος λειτουργίας του. Εμπλουτισμένο με νέα θεματολογία, συγκέντρωσε για το τρέχον τρίμηνο του έτους, περισσότερες εκτιμήσεις, τόσο των πιστών του φίλων όσο και νέων παικτών.

Χαρακτηριστικά, χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον αλλά καθώς επηρεάζουν τις εξελίξεις, τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Με βάση τις απαντήσεις των φίλων του «Τηλεσκοπίου» σε ότι αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, σε ποσοστό 33% οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, και 30% τον Οκτώβριο.

Ομοίως, αλλά με διαφορετική σειρά, οι ανεξάρτητοι δίνουν μεγαλύτερες πιθανότατες στον Οκτώβριο (35%) και τον Μάιο (33%) ως εκλογικούς μήνες, αντίστοιχα. Ανεξάρτητοι και επαγγελματίες εκτιμούν ότι το πρώτο κόμμα θα συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης περίπου του 34%, έχοντας υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις απαντήσεις το 42% και χαμηλότερο το 25%.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για την πορεία στις υποκατηγορίες επενδύσεων, καταγράφηκαν παρόμοιες τάσεις, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

  • Αισιόδοξοι οι επαγγελματίες για την πορεία του Γενικού Δείκτη X.A. Πρόβλεψη για 658,97 μονάδες στο α' τρίμηνο
  • Άνοδο για τον S&P 500 προς τις 2.600 μονάδες
  • Προβλέψεις για άνοδο Ευρώ έναντι Δολαρίου και υποχώρηση Στερλίνας έναντι Ευρώ
  • Θετική πορεία για τα 10ετή γερμανικά και αμερικανικά ομόλογα. Αντίθετοι επαγγελματίες και ιδιώτες για τα ελληνικά 10ετή ομόλογα
  • Άνοδο προβλέπουν οι επαγγελματίες για την τιμή του πετρελαίου Brent και χρυσού ενώ σταθεροποιητικές τάσεις οι ανεξάρτητοι ιδιώτες

Οι προβλέψεις στο «Τηλεσκόπιο» για το πρώτο τρίμηνο, ολοκληρώθηκαν στις 20 Ιανουαρίου 2019. Στο «Τηλεσκόπιο» μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, εφόσον πληροί τα κριτήρια που αναγράφονται στους όρους συμμετοχής και τηρείται απόλυτη ανωνυμία. Το «Τηλεσκόπιο» για το δεύτερο τρίμηνο θα δέχεται προβλέψεις το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου στο:

https://www.alphatrust.gr/tileskopio/

 

Οι συμμετέχοντες με τις ακριβέστερες προβλέψεις για την πορεία των αγορών θα βραβευτούν και το τρέχον τρίμηνο με ένα Επενδυτικό – Αποταμιευτικό Πρόγραμμα «Ψιλά-Ψηλά» από την Alpha Trust τριετούς διάρκειας.