Η Dragon Capital Group, η μεγαλύτερη και ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στο Βιετνάμ ολοκλήρωσε επίσκεψη και παρουσίαση σε επιχειρηματικό κοινό, μετά από πρόσκληση της ALPHA TRUST. Επικεφαλής της ομάδας, ο Dominic Scriven - Ιδρυτής, συνοδευόμενους από τη Le Yen Quynh - Διαχειρίστρια Επενδύσεων και τη Rachel Hill - Διευθύντρια της DC Group.

O Dominic Scriven, από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους διαχειριστές κεφαλαίων του Βιετνάμ, είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πολλών Βιετναμέζικων και μη εταιρειών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο του Βιετνάμ.

Ο κ. Ταμβακάκης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ALPHA TRUST δήλωσε:
«Η ALPHA TRUST συνεχίζοντας τη γνωριμία στο ελληνικό κοινό με διακεκριμένους διαχειριστές από όλο τον κόσμο, καλωσορίζει την Dragon Capital η οποία ανοίγει την πόρτα σε μία από τις πιο δυναμικές οικονομίες της Ασίας. Η παρουσία σε ανώτατο επίπεδο των διαχειριστών της Dragon Capital ακολουθεί με συνέπεια την πολυετή έρευνα και ανάλυση της ALPHA TRUST στην παγκόσμια διαχείριση περιουσίας.»
Ο ομιλητής κ. Scriven, παρουσίασε την οικονομία του Βιετνάμ, δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης της χώρας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει.
Παρουσιάζοντας τη σταθερά ανοδική οικονομική πορεία του Βιετνάμ δήλωσε πως «η χώρα έχει το ισχυρότερο μακροοικονομικό αποτύπωμα στις αναδυόμενες αγορές», ο κ. Scriven τόνισε πέντε βασικά σημεία: το ισοζύγιο συναλλαγών, τις εξαγωγές, τη σταθερότητα του νομίσματος, τις υποδομές και την ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ (6,5%), -τη στιγμή που συγγενείς οικονομίες επιβραδύνουν- τονίζοντας ότι η ανάπτυξη διασφαλίζεται από τη σταθερή μακροοικονομική πολιτική και τη βελτίωση παραγωγικότητας.