Διαβάστε τι βρέθηκε στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων, ποια θέματα απασχόλησαν την επικαιρότητα και πως αυτά επηρέασαν την εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Η πανδημία της COVID-19 έφερε στο προσκήνιο τη σημασία του αναπνευστικού συστήματος και ενθάρρυνε αρκετούς καπνιστές να παραιτηθούν από την βλαβερή αυτή συνήθεια, η οποία παραμένει σημαντική αιτία ασθενειών και θανάτων από μη μεταδοτικά νοσήματα. Οι προβλέψεις του παγκόσμιου οργανισμού υγείας είναι πως το ποσοστό καπνιστών ηλικίας 15 ετών και άνω θα μειωθεί στην Ελλάδα από 48,5% το 2005 στο 29,8% έως το 2025.

Εκτός από την βελτίωση της υγείας, ένας ακόμα λόγος για την διακοπή του καπνίσματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Περίπου 3,5 εκατομμύρια εκτάρια γης καταστρέφονται ετησίως για την καλλιέργεια καπνού ενώ κάθε χρόνο 4,5 τρισεκατομμύρια αποτσίγαρα δεν απορρίπτονται σωστά απελευθερώνοντας χιλιάδες χημικές ουσίες στον αέρα, το νερό και το έδαφος.

αμοιβαια κεφαλαια alphatrust_ποσοστο καπνιστων στην Ελλάδα

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter της ALPHA TRUST για να λαμβάνετε όλες τις εξελίξεις της αγοράς στο email σας.