Διαβάστε τι βρέθηκε στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων, ποια θέματα απασχόλησαν την επικαιρότητα και πως αυτά επηρέασαν την εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές.

Η ελληνική αγορά ακινήτων βρίσκεται σε ανοδική τροχιά από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα.  Το 63% των επαγγελματιών του χώρου αναμένουν ότι η αγορά θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο το επόμενο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση “2022 EMEA Real Estate Report” που πρόσφατα δημοσίευσε η Berkshire Hathaway Home Services. Είναι αξιοσημείωτο ότι  ζήτηση για οικιστικά ακίνητα προέρχεται κατά 45% από εγχώριους επενδυτές και κατά 55% από το εξωτερικό.  

Η ισχυρή ζήτηση έχει ωθήσει υψηλότερα τις τιμές, με το ρυθμό αύξησης των τιμών των διαμερισμάτων στην Ελληνική επικράτεια να ανέρχεται το δ΄τρίμηνο του 2021 σε +9,1% σε ετησιοποιημένη βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η  Τράπεζα της Ελλάδας. Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην περιοχή της Αθήνας με 10,5%, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 8,3%, ενώ ο μέσος ρυθμός αύξησης των τιμών στην υπόλοιπη Ελλάδα αγγίζει το 7,1%.  

Τιμές Ακινήτων

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter της ALPHA TRUST για να λαμβάνετε όλες τις εξελίξεις της αγοράς στο email σας.